het weer in eelde

weer Eelde

dinsdag 24 januari 2012

zelf kaarsen maken

hierbij een overzicht om zelf kaarsen te maken.
Het is echt niet zo moeilijk dus probeer het maar eens
 dit is het materiaal wat je nodig bent om de kaarsen te maken. Ik doe dat in melk pakken maar het kan ook in wc rolletjes of in  afvoerbuis.
als je met melk pakken werkt prik je onderin een gaatje want daar komt de lont uit die je van binnen er door heen stopt. Werk je met afvoerbuis of met wc rolletjes dan moet je iets zwaars onder aan de lont bevestigen om de lont beneden te houden. Ik doe dat met een krammetje.

 bij de melkpakken knip je de tegenover gestelde hoeken een beetje in.
als de lont in het pak hangt kun je er sate prikker doorheen prikken maar je kunt ook natuurlijk iets anders er door heen prikken. Dit zorgt ervoor dat de lont in het midden blijft hangen.
 Hier zie je de functie van de uitgeknipte hoeken
al het kaarsvet dat je verzameld hebt bij je zelf of bij andere mensen zet je klaar en kun je des gewenst sorteren op kleur

dan kun je op laag vuur het vet gaan smelten. en de pakken vullen
Als je de kaarsen hebt gemaakt zul je zien dat het kaarsvet erg gekrompen is en dat in het midden een gat is ontstaan. Als je dan je kaarsen in een melkpak hebt gedaan dan draai je de kaars om en heb je een mooie bovenkant omdat je het gat aan de onderkant toch niet ziet. Maar als je in een koker een kaars hebt gemaakt moet je dus tegen het einde als het vet al behoorlijk hard is weer wat vet er bij gieten, om het gat weer dicht te maken.
Ik verzamel kaarsvet bij mijn in de beurt. Dat doe ik bij 
Rolfers dierenspeciaalzaak en hengelsporthuis
Hoofdweg 176 9765 CJ Paterswolde
050-3092491
u kunt dus hier ook uw kaarsstompen kwijt maar u kunt hier ook voor alles wat u nodig heeft door dieren in en rond om het huis krijgen tot biologische voer toe.
de lonten koop ik bij de hekserij
veel plezier er mee en veel gezelligheid

nieuw op mijn site mijn top 10

ik heb op mijn site een top 10 van tips neer gezet om duurzamer te kunnen worden.
Misschien is het ook wel wat voor jou

woensdag 18 januari 2012

wc op regenwater

eindelijk is het dan zo ver,
de wc is aangesloten op het regenwater net.
Ik heb een regenton geplaatst op de plek dat ik zo door de muur heen kon om bij de wc te komen en dat was niet een groot probleem. Deze ton is aangesloten op de hemelwater afvoer

Ik heb een regenton op een meter hoogte geplaatst. Ik heb een gat gegraven van ongeveer 60 cm omdat daar stevig zand zat. Hierop heb ik 2 grindtegels gelegd en daarop een circel van 1 meter boven de grond gebouwd met klinkers die ik over had van mijn oprit.














met het oog op de vorst heb ik de leiding geisoleerd. Op dit moment zijn er geen problemen






Op de aansluit kraan die in het regenton zat heb ik een slang aangesloten die ik door middel van een gat in de muur door de muur heen heb gebracht.

In de stortbak van mijn wc heb ik een extra flotter geplaatst en op de water toevoer van deze flotter heb ik de aanvoer van de regenton geplaatst.













de kraan van het water is dicht gedraaid en de spoelbak wordt nu gevuld door het regenwater.


zo ziet het er dan uit in de wc

Op deze manier besparen we veel water. Eigenlijk is het toch ook raar dat we onze wc doorspoelen met drinkwater of niet soms......

Populaire berichten